Veel gestelde vragen

Kom genieten van al het moois dat het eiland te bieden heeft!

Als u de Nederlandse nationaliteit heeft, heeft u geen visum nodig om naar Curaçao te reizen. Andere nationaliteiten moeten controleren of ze een visum nodig hebben voordat ze naar Curaçao reizen.
 

Curaçao wordt over het algemeen beschouwd als een veilige bestemming voor toeristen. Net als bij elke andere reisbestemming, is het echter belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen om uw veiligheid en welzijn te waarborgen.

Enkele populaire activiteiten om te doen op Curaçao zijn snorkelen en duiken in de prachtige wateren, het verkennen van de historische gebouwen en forten in Willemstad, het bezoeken van de prachtige stranden, en het proeven van de lokale gerechten en drankjes.

De officiële valuta van Curaçao is de Antilliaanse gulden, maar de Amerikaanse dollar wordt ook veel geaccepteerd.

Het huren van een auto is handig als u van plan bent om het eiland te verkennen en veel plaatsen wilt bezoeken, maar het is niet strikt noodzakelijk. Er zijn ook taxi’s en bussen beschikbaar op het eiland.

Enkele lokale gerechten die u op Curaçao kunt proberen zijn “karni stoba” (stoofpot van rundvlees), “funchi” (maïsmeel) en “arepa di pampuna” (pompoenpannenkoekjes).

Hoewel er muggen op het eiland zijn, is Curaçao over het algemeen geen muggengebied en zijn er geen meldingen van overdraagbare ziekten. Het is echter nog steeds een goed idee om muggenwerend middel mee te nemen.

Ja, Engels wordt op grote schaal gesproken en begrepen op Curaçao, samen met Nederlands en Papiaments. Het is echter altijd beleefd om wat basiszinnen in het Papiaments te leren als u de lokale bevolking ontmoet.

Enkele populaire stranden op Curaçao zijn Grote Knip, Playa Porto Mari, Cas Abao, Mambo Beach en Jan Thiel Beach.

Het weer op Curaçao is meestal warm en zonnig, met weinig neerslag. De temperaturen variëren tussen de 25 en 32 graden Celsius gedurende het hele jaar.

Ja, er zijn twee nationale parken op Curaçao: het Christoffelpark, dat bekend staat om zijn wandelroutes en het Shete Boka National Park, dat bekend staat om zijn ruige kustlijn en natuurlijke grotten.

Het elektriciteitssysteem op Curaçao is 110-120 volt / 50 Hz, dus u hebt mogelijk een reisstekker nodig als u uit een land komt met een ander voltage of frequentie.

Wonen in een studentenhuis op Curaçao  is een goede zet als je een andere cultuur wilt ontdekken. Op vrije dagen ga je gezellig de stad in of ontspan je op het strand. Curaçao  heeft alles in huis voor een onvergetelijke tijd in het buitenland. Van top restaurants tot een geweldig nachtleven en van bezienswaardigheden tot diverse activiteiten in de buitenlucht. Curaçao  heeft voor iedere student iets in huis. Wacht niet langer: pak je kans en ga voor die once in a life time Curaçao ervaring!

Onze huizen